Dizi DVD İncelemelerine Yönelik Tek Adres



28 Nisan 2012 Cumartesi

Disney DVD Film Koleksiyonu Bölüm 3 - 1


Disney koleksiyonumuzda 3. bölüm geldi çattı. İlk bölümden sonra ikinci bölümde ilk bakışta göze çarpmayan Disney filmlerine eğileceğimizi söylemiştim. Şimdi daha da derine iniyoruz ve sadece hardcore koleksiyonerleri ilgilendirecek eserlerin peşine düşüyoruz. İlk bölümde ana Disney animasyonlarını sıraladık. İkinci bölümde devam filmleri ve doğrudan videoya sürülen yan hikayelere göz attık. Bu bölümdeyse Disney TV serileri ve Disney'in doğuşundan bugüne dek üretilen kısaların izini süreceğiz. TV için üretilmiş çizgi filmler dendiğinde aslında listenin onlarca yapımı içerdiğini tahmin edebilirsiniz ancak bunların çok büyük kısmına ulaşılamıyor. Özellikle '90'larda üretilen çizgi filmlerin %90'ı hiçbir şekilde ev sinemasına sürülmedikleri için buradaki rehberimiz maalesef olabileceğinin çeyreği kadar bile uzun olmayacak. Ancak elimize geçene bile şükretmemiz gerek. 3. bölümün bir başka özelliğiyse Blu-ray baskısına yönelik herhangi bir ibare göremeyeceğiniz tek bölüm olması zira burada tanıtacağım setlerin tümü, sadece DVD olarak üretilmiş durumdalar. Üstelik 2. bölgenin en fakir olduğu alan da bu çizgi filmler çünkü DVD'lerin hatrı sayılır bir kısmı sadece Amerika'da üretildiler. Bu da Avrupa baskılarıyla kendinizi sınırlamanız durumunda hepsini toplayamayacağınız anlamına geliyor. İlk iki bölümdekilere oranla çok çok daha zor bulunabildiklerini ve toparlamak için bir hayli uğraşmanız gerekeceğini de ekleyerek son bölümümüzü başlatıyorum. Hazır mısınız?

Not: Bu bölümdeki filmlerin yanında yer alan tarihler filmin değil, DVD'nin çıkış tarihini göstermektedir.

Önceki bölümler:

1-1. Bölüm          1-2. Bölüm          1-3. Bölüm         
1-4. Bölüm         1-5. Bölüm           2-1. Bölüm         
2-2. Bölüm         2-3. Bölüm          2-4. Bölüm          2-5. Bölüm

1999 - Winnie the Pooh: Seasons of Giving


Seasons of Giving, Türkçe adıyla Winnie the Pooh ile Yeniyıl Zamanı, bir doğrudan videoya Pooh filmi olmasının dışında içeriğiyle başka şekilde elde edilemeyecek bir önem taşıyor. 3 parçadan oluşan film, A Winnie the Pooh Thanksgiving TV özel bölümünün yanı sıra, The New Adventures of Winnie the Pooh TV serisinden de iki bölüm içeriyor. Bunlar ilk sezondan 4. bölüm "Find Her, Keep Her" ve 2. sezondan 25/2. bölüm "Ground Piglet Day". Bu çizgi film bölümleriyle ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz. Seasons of Giving'in 2009 yılında 10. yıl versiyonu ülkemizde de satışa sunuldu ve hala mağazalarda satılıyor.

2001 - Walt Disney Treasures: Silly Symphonies

En eski Disney kısalarının toplandığı bu nadide eser, teneke kutu içerisinde çok şık bir şekilde ve sadece 150.000 adet üretildi. ABD'de çıkış tarihi 2001'e kadar uzanan setin tüm dünyada çoktan tükendiğini tahmin etmeniz zor olmasa gerek. Walt Disney Treasures serisinin tamamı bu şekilde özel setler olarak çok çok az sayılarda üretildiler ve büyük çoğunluğunu bulmak artık mümkün değil. Önemli bir kısmı sadece Amerika'da üretildi. Avrupa'da üretilenleri bulmak da apayrı bir olay. Tüm rehberimizin ele geçirmesi en zor setleri tartışmasız bu setler. Silly Symphonies'e geri dönersek, set, iki disk üzerinde 35'in üzerinde kısa içeriyor. İngiltere baskısı Ebay dahil hiçbir yerde kolay kolay bulunmayan set ara sıra bir yerlerde karşınıza çıktığında fiyatı 150 ile 300 TL arasında bir yerlerde oluyor. Eğer İngilizce kapak ve menü takıntınız yoksa diğer Avrupa ülkelerinden çok daha ucuza elde etme imkanı bulabilirsiniz. Bu versiyonların tasarımları daha sıradan ve plastik kutularda "genel" izleyici kitlesine hitap ediyorlar. Aslına bakarsanız sete ulaşmanın en ideal yolu da bu. Silly Symphonies'in geri kalan çizgi filmleri More Silly Symphonies adlı setle piyasaya sürüldü ancak bu set ABD dışına çıkamadı.

2002 - A Very Merry Pooh Year


Doğrudan videoya filmi A Very Merry Pooh Year, iki adet segment: Winnie the Pooh and Christmas Too TV özel bölümü ve Happy Pooh Year isimli yeni bir Noel temalı Pooh filmini içeriyor. 2002 yılında piyasaya sürülen DVD aynı zamanda The New Adventures of Winnie the Pooh çizgi dizisini de noktalayan film olarak kabul edildiği için önem taşıyor. Yurtdışında stokları tükenen ve Ebay satıcılarında dahi zor bulunan film, ülkemizde yayımlanmadı bile.

2002 - Walt Disney Treasures: Mickey Mouse in Black and White


Mickey Mouse'un 1928 ile 1935 yılları arasında üretilmiş siyah beyaz kısalarının toplandığı bu eşsiz koleksiyon, 2. bölgede üretilmesine rağmen İngiltere'ye dahi uğramayan bir set. İki diskte 34 kısa yer alıyor. Avrupa ülkelerindeki siteleri tek tek yoklayarak fiyatı uygun bir tanesini seçip edinebilirsiniz. Teneke kutuların daha zor bulunup fiyatlarının da astronomik olduğunu tekrar hatırlatayım.

2003 - Magical World of Winnie the Pooh Volume 1: All For One, One For All


1988 yapımı The New Adventures of Winnie the Pooh serisi, 4 sezon ve 50 bölüm boyunca sürdü. Bazı bölümler segmentlere ayrıldığı için aslında bölüm sayısı 82 olarak kabul edilebilir. Çizgi serinin derli toplu bir DVD baskısı hiç çıkmadı. Bunun yerine Winnie the Pooh isimli sayısız DVD piyasaya sürüldü ve her birine birbirinden alakasız isimler verildi. Dahası, alıp da inceleyene kadar içlerinde ne olduğunu bile anlamanın imkansız olduğu bu DVD'ler, çoğunlukla 1988 yapımı çizgi serinin bölümlerini içermelerine rağmen son derece karmaşık ve dağınık bir şekilde yayımlandıkları için takip etmesi de bir o kadar zor anlayacağınız(Daha önce yayınladığım bölümlerde bu DVD'lerin incelemelerini bulabilirsiniz). Şu an ilk volume'unu incelemekte olduğunuz Magical World of Winnie the Pooh DVD serisi toplam 8 volume'dan oluşuyor. Her birinde 4'er bölüm mevcut. Bu da tüm seti toplarsanız çizgi dizinin 32 bölümüne sahip olacağınız anlamına geliyor. Burada yer alan bölümler 2/1 "Friend, In Deed", 2/2 "Donkey for a Day", 5 "The Piglet Who Would Be King" ve 24/1 "Rabbit Marks the Spot". DVD ülkemizde piyasaya sürülmedi ve sadece yurtdışında satılıyor.

2003 - Magical World of Winnie the Pooh Volume 2: Little Things Mean A Lot


The New Adventures of Winne the Pooh serisinin bu sette toplanan bölümleri 8/2 "Monkey See, Monkey Do Better", 13/1 "Honey for a Bunny", 16 "The Wishing Bear" ve 36/2 "Eeyi Eeyi Eeyore". Ülkemizde üretilmeyen DVD'nin yurtdışında da stokları tükenmiş durumda. Ebay'de şansınızı deneyin.

2003 - Winnie the Pooh: Spookable Fun & Boo to You, Too!


Cadılar Bayramı temalı bu DVD'de de The New Adventures of Winnie the Pooh'nun 6 bölümü dışında yeni bir şey yok. Bölümlerin beşi, serinin normal sırasını takip ederken bir tanesi Cadılar Bayramı özel bölümü. Sırasıyla 14/2 "Things That Go Piglet in the Night", 28/2 "The Monster Frankenpooh", 32/1 "Pooh Moon", 34/2 "Rock-a-Bye Pooh Bear", 39 "A Knight to Remember" bölümlerinin yanı sıra "Boo to You Too! Winnie the Pooh" özel bölümünü içeren DVD sadece yurtdışında üretildi ve baskıları da çoktan tükendi. 3. parti satıcıları yoklayarak bir ihtimal bulabilirsiniz.

2003 - The Jungle Book's Jungle Cubs: Born to Be Wild


Ormanın Kitabı serisinin televizyon uyarlaması sadece 21 bölüm sürmüş bir 96 yapımı çizg filmdi. Seriye yönelik yayımlanmış tek DVD bu ve tek diskte sadece üç bölüm içeriyor. Bunlar 1 "A Night in the Wasteland", 2 "How the Panther Lost Its Roar" ve 6 "Red Dogs". Görüldüğü üzere almazsanız bir yanınızı eksik bırakacak bir DVD değil. Ülkemizde üretilmeyen film, yurtdışında hala satılıyor.

2003 - Magical World of Winnie the Pooh Volume 3: It's Playtime With Pooh


Bu sette toplanan bölümler 25/1 "Bubble Trouble", 35/1 "What's the Score, Pooh?", 38/1 "April Pooh" ve 46 "The Good, the Bad and the Tigger". Yukarıda ilk üç volume'u içeren box seti gördüğünüz DVD sadece yurtdışında üretildi ve her yerde tükenmiş vaziyette. Ebay'e bakın.

2003 - Magical World of Winnie the Pooh Volume 4: A Great Day of Discovery


Bu sette toplanan bölümler 9 "Babysitter Blues", 22/1 "Party Poohper", 26 "All's Well That Ends Wishing Well", 50/1 "Piglet's Poohetry". DVD'nin ulaşılabilirlik durumu önceki volume'lerle aynı. Yukarıda 4-6 volume'ları içeren box seti görüyorsunuz.

2004 - Around the World with Timon & Pumbaa


Aslan Kral serisinden spin-off olarak doğan Timon & Pumbaa çizgi filminin 6* bölümünü içeren DVD, ülkemizde de "Timon & Pumbaa ile Dünya'yı Dolaşın" adıyla piyasaya sürüldü. Sette bulunan bölümler "Boara Boara", "Yukon Con", "Saskatchewan Catch" ve "Brazil Nuts". Yurtdışı baskıları tükenmiş gözüken DVD, ilginçtir ki ülkemizde hala bulunabiliyor.

*Kartonetten
 
Winnie the Pooh özel bölümü gibi olan 3. bölümün ilk kısmı da burada son buluyor. Önümüzdeki bölümde daha çeşitli çizgi filmler yer alacak.

4 yorum:

  1. Güzel değerlendirmeler.
    Bu arada D&R de,
    Hercules,
    Dinosaur,
    Chicken Little
    Aladdin (maalesef tek disk)
    The Return of Jafar
    Aladdin and the King of Thieves
    filmleri stoğa girmiş tekrar.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler.
    Aladdin bu yıl yeni baskılarıyla tekrar piyasaya sürülecek dolayısıyla pek alınması taraftarı değilim. Özellikle Blu-ray baskısını edinmek isteyenler beklesinler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ben oğlum için winnie the pooh un tv de yayinlanan bölümlerini arıyorum ama nerden bulabilirim acaba toplu olarak.

    YanıtlaSil
  4. merhaba 2 yıl olmuş siz yazalı ama acaba bulabildiniz mi bende arıyorum da bu bölümleri

    YanıtlaSil