Dizi DVD İncelemelerine Yönelik Tek Adres



21 Nisan 2012 Cumartesi

Disney DVD Film Koleksiyonu Bölüm 2 - 5

2. bölümün son kısmına geldik. Böylece 2012 yılına kadar uzanarak neredeyse tüm devam filmlerinin üzerinden geçmiş olacağız. Neredeyse diyorum çünkü listenin eksiksiz olmayacağını baştan belirtmiştim. Bunun sebebi gerçekten hiçbir koleksiyon değeri olmayan filmleri buraya eklememiş olmam. Sadece ticari amaçlı üretilen ve eski filmlerin kırpılıp birbirine eklenmesiyle oluşturulan DVD'leri(örneğin Disney Princess serisinin aşağıda yer almayan bölümleri) bilerek es geçtim. Geriye kalanların sonuncularını da inceleyerek aradan çıkarıyoruz.

1-2. Bölüm
1-3. Bölüm
1-4. Bölüm
1-5. Bölüm
2-1. Bölüm
2-2. Bölüm
2-3. Bölüm

2005 - Kronk's New Groove


2000 yapımı filmi kaldığı yerden devam ettiren doğrudan videoya devam filmimiz, eleştirmenlerden ve imparatorun hayranlarından pek yüz bulamamıştı. Hatırlarsanız ilk filmin de müthiş bir getiri sağlayamadığından bahsetmiştim. Ülkemizde Şaşkın İmparator 2: Şaşkın Kronk adıyla piyasaya sürülen film de bu geleneği devam ettirdi. 2005 yılından beri raflarda dolaşan filmin stokları dünyada sürse de ülkemizde bitti denebilir. Çok nadiren stok tutmuş dükkanlarda ve açık artırma sitelerinde bulabilirsiniz ancak nefesinizi fazla tutmayın.

2006 - Bambi II


Hem gösterime girdiği yıl sinemalarda, hem de ev sinemasına sürüldüğünde büyük başarı elde eden filme dair söylenebilecek her şeyi Bambi başlığında bulabilirsiniz. Filmin DVD ve BD'leri her yerde bulunuyor.

2006 - Lilo Leroy & Stitch


Lilo & Stitch filminden Spin-off olarak doğan Stitch! The Movie'nin devamı diyebileceğimiz Leroy & Stitch, aynı zamanda hem Lilo & Stitch: The Series televizyon serisini, hem de tüm seriyi noktalayan film oldu. Televizyonda yayınlanan ve de DVD olarak piyasaya sürülen film, televizyon serisinin 65. ve son bölümü Link'i de içeriyor. Yurtdışı baskıları süren filmin DVD'si ülkemizde de bazı mağazalarda hala satılıyor.

2006 - Brother Bear 2



Doğrudan videoya filmi Ayı Kardeş 2'nin DVD'si dünyayla aynı anda ülkemizde de piyasaya sürüldü. Yabancı sitelerde kolaylıkla bulunabilen filmin ülkemizdeki stokları tükenmiş görünüyor. Bazı online sitelerde var gözüküyor ancak online alışveriş sitelerinin stoklarını yeterince kontrol etmeyip bu gibi yanılgılara sebebiyet vermesi sık sık rastlanır oldu. İyice kontrol etmekte yarar var.

2006 - The Fox and the Hound 2


Ülkemize uğramayan filmin yine ülkemize uğramayan midquel'i olan Fox and the Hound 2, orijinal yapımın hayranlarınca beğenilmeyen bir eğreti film. Doğrudan videoya sürülen filmin DVD'si, 2006'dan beri yabancı sitelerde temin edilebilir durumda. Blu-ray olarak ise mayıs ayında 2. bölgeye teşrif edecek.

2007 - Cinderella III: A Twist in Time


Karmaşık hikaye örgüsü sayesinde ilk filmin devamı gibi olmasına rağmen ikinci filmden de karakterler barındıran film, doğrudan videoya sürüldü. Büyük övgülerle karşılanmamasına rağmen, Cinderella hayranlarının hışmına uğrayan ikinci filme göre daha olumlu tepkiler aldığını söyleyebiliriz. 2007 yılında ülkemizde ilk filmle birlikte double ve tek diskli setler halinde piyasaya sürülen film çabucak tükendi. Yabancı baskıları da tükenen filmi Ebay'den edinebilir ya da yıl sonuna doğru çıkacak yeni baskıları bekleyebilirsiniz.

2007 - Disney Princess Enchanted Tales: Follow Your Dreams


Doğrudan videoya filmi Follow Your Dreams, iki Disney prensesi: Uyuyan Güzel'den Aurora ve Aladdin'den Prenses Jasmine'in iki yeni hikayesini içeriyor. Toplamda bir saati dahi zor bulan bu iki film, ne hikayeleriyle başınızı döndürüyor, ne de animasyonlarıyla göz dolduruyor. Yaş seviyesi olarak 6 ve aşağısını hedef alan filmlerin sadece kız çocuklarına hitap etmesi de şaşırtıcı değil. "Disney Princess", Disney'in uzun yıllardır kızlara yönelik oyuncaklar, oyunlar, şarkılar ve içi boş DVD'ler üretmek yoluyla para kazanmak amacıyla oluşturduğu bir tema. Follow Your Dreams öncesinde de bu tema altında başka DVD'ler piyasaya sürülmüştü. Çoğunlukla klasik Disney yapımlarından kırpılmış görüntülerin saçma sapan ve tahammülü zor efektlerle süslenmiş hallerini içeren bu DVD'ler, ekstradan bir iki eski Aladdin ve Küçük Denizkızı çizgi filmi bölümü barındırıyorlardı ancak onları tanıtmaya gerek görmedim. Follow Your Dreams'i eklememin tek sebebi, içerisinde bulunan filmlerin en azından yeni oluşları. Koleksiyonunuzun en nadide parçası olmayacağı aşikar. Ancak yine de almak isterseniz filmin DVD'si yabancı sitelerde rahatlıkla bulunuyor.

2008 - The Little Mermaid: Ariel's Beginning


İlk filmin öncesini anlatan Ariel's Beginning, bizde de Ariel Başlıyor ismiyle yayımlanmıştı. Çok hızlı satıp tüm dünyada tükenen film bugün çok zor bulunuyor ve yabancı sitelerde fiyatı 90 ila 150 TL gibi geniş bir aralıkta geziniyor. Animasyonlarıyla beğeni toplayan film, 2009'dan beri moratoryumda ve 2013'ün sonuna dek de kasada kalmaya devam edecek.

Bu arada çok önemli bir notu da paylaşmaya gerek duyuyorum: The Little Mermaid serisi çok talep edildiği ve talebi karşılayamayan sınırlı sayıda üretildiği için en çok korsan baskısı üretilen Disney filmi. Ebay'de karşılaşacağınız filmlerin %80'inin orijinalinden kolay kolay ayırt edilemeyen, bandrollü, kutulu, kitapçıklı jelatinli korsan filmler olduğunu aklınızda bulundurun.

2008 - Tinker Bell


Bilgisayar animasyonu olarak yeniden hayat bulan Tinker Bell, bu kez Peter Pan'den bağımsız olarak kendi hikayesiyle beyaz perdede arz-ı endam etmişti. Gişede ve ev sineması satışlarında beklentilerin üzerine çıkmayı başaran yapım, peşinden de bir dizi devam filmini getirdi, bir kısmıysa izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. 2008 yılında ülkemizde de hem tekli, hem de Peter Pan filmlerinin yanına katılarak üçleme DVD set olarak piyasaya sürülen filmin BD baskısıysa biraz gecikmeli olarak ancak 2010 yılında çıkabildi. Her iki baskı da hala her yerde bulunabiliyor. Film, bu hafta içinde devam filmleriyle birlikte özel bir set olarak ülkemizde yeniden piyasaya sürüldü.

2009 - Tinker Bell and the Lost Treasure


Önceki Tinker Bell'in hikayesini kaldığı yerden devam ettiren film, yine bilgisayar animasyonu olarak çekildi. Disney'e getiri bakımından önceki gibi iyi bir iş çıkaran film, hem DVD hem de BD olarak piyasaya sürüldü ve ülkemizde de "Kayıp Hazine" ismiyle satılmaya devam ediyor.

2010 - Tinker Bell and the Great Fairy Rescue


İkinci Tinker Bell devam filmi olan "Peri Kurtaran", DVD ve BD olarak her yerden temin edilebiliyor.

 2012 - Pixie Hollow Games


Sadece yarım saat uzunluğundaki bu film, pek çok ülkede yayımlanma fırsatı bulamadan Türkiye'ye gelmeyi başardı. Tinker Bell serisinin esas devam filmlerinden sayılmayan yapım, Disney Channel'da yayınlandıktan sonra Almanya DVD piyasasına yakın zaman önce sürüldü. Ülkemizdeyse çok daha yeni bir set. Ancak filmi sadece önceki üç filmle birlikte paketlenen üçleme + bonus film setiyle almak mümkün. Dolayısıyla sadece eğer elinizde hiç Tinker Bell filmi yoksa alabileceğiniz bir film. Aksi halde değerinin üstünde para ödeyerek elinizde aynı filmlerden ikişer tane olması kaçınılmaz. Koleksiyonunuzun ender parçalarından olmayacağı için almazsanız çok bir şey kaybetmezsiniz.

Serinin 2012'de 4. tam uzunlukta Tinker Bell filmi Secret of the Wings ile devam edeceğini de belirtelim. Pixie Hollow Games, bu BD baskısının içerisinde de yine bonus film olarak sunulacak.

Tinker Bell serisiyle dosyamızın 2. sayfasını da kapatmış bulunuyoruz. Ancak hala bitmedi! Sırada rehberimizin en karışık bölümlerinden biri var. Bu kez televizyonlarda yayınlanan Disney kısaları ve çizgi film serilerini mercek altına alacağız. Tekrar görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder