Dizi DVD İncelemelerine Yönelik Tek Adres



1 Nisan 2012 Pazar

Disney DVD Film Koleksiyonu Bölüm 2 - 2

Koleksiyonumuzun ikinci bölümünün ikinci kısmındayız. Bu noktadan sonra ikinci bölümde tanıtacağım filmlerin tamamına yakını 2000'ler yapımlarından oluşuyor. Disney'in devam filmleri furyasına 2000'lerde hız verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Rehberin önceki bölümlerine ait linkler yine aşağıda mevcut.
1-1. Bölüm
1-2. Bölüm
1-3. Bölüm
1-4. Bölüm
1-5. Bölüm
2-1. Bölüm

1999 - Mickey's Once Upon A Christmas



3 farklı segmentten meydana gelen bir Noel filmi olan Once Upon A Christmas, ülkemizde de 2005 yılında Mickey ile Yeni Yıl adıyla satışa çıktı. Oldukça kalabalık bir Disney karakter ordusu barındıran film, Mickey Mouse'u modern zamanda izlenebilir kılan nadir yapımlardan. Yaş ortalaması 3'ü geçmeyen izleyicilere hitap eden bilgisayar yapımı yeni Mickey yapımları, açık konuşmak gerekirse sadece minik izleyicilerin gözünü TV'de tutup oyalamak adına yapılan berbat şeyler. Bu film onlardan değil ve ilgiyi hak ediyor. Ülkemizdeki stoklar yakın zaman önce yenilendi ve üretim hala devam ediyor.

2000 - The Tigger Movie


Winnie the Pooh serisinin sinemada arz-ı endam etmesini sağlayan bu Spin-off filmler, başrole Pooh yerine yan karakterleri oturtarak 100 Hektar Ormanı'ndaki maceraları devam ettirdiler. 2000 yapımı Kaplan Tigger, 10 yıl sonra yıldönümü versiyonuyla ülkemizde de yeniden piyasaya sürüldü. DVD olarak yurtiçi ve yurtdışı versiyonları her yerde bulunan film, hem Disney evreni, hem de Winnie the Pooh serisi için önem arz ediyor.

2000 - An Extremely Goofy Movie


A Goofy Movie'nin devamı niteliğinde olan doğrudan videoya ikinci Goofy filmi, ülkemizde Çılgın Goofy Macerası adıyla üretildi. Neyse ki bu kez önceki filmdeki gibi "Gufi" saçmalığı kullanılmış değil. 2009 yılında DVD piyasasında gördüğümüz film, bir adet en iyi ev sinema filmi ödülünün de sahibi. DVD'sini tüm mağazalarda bulabilirsiniz.

2000 - Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins

Toy Story serisinden spin-off şeklinde türeyen çizgi seri Buzz Lightyear of Star Command'in, video piyasasına sürülen bu filmi, söz konusu seriye pilot bölüm olma özelliğini taşıyor. Sadece minik izleyicilere hitap eden yapısıyla pek fazla seyir keyfi yaşayamayacağınız filmi sadece eğer koleksiyonunuzda görmeden yapamayacaksanız almanızı öneriyorum. Aksi halde herhangi bir değere sahip olduğunu söylemek çok zor. DVD'si yabancı sitelerden temin edilebilir.

2000 - The Little Mermaid II: Return to the Sea


Orijinal filmin doğrudan videoya devam filmi, ülkemize uğramamış olması bir yana, yurtdışında da bulunamıyor zaten. DVD'yle ilgili ayrıntılı bilgi için The Little Mermaid başlığına bakın.

2001 - Recess: Schools Out
1997 yapımı televizyon serisinin bu ilk sinema macerası, vizyona giren tek Recess filmi aynı zamanda. Cnbc-e izleyicileri seriyi anımsayacaktır. Hafta sonu ekranlarını şenlendiren çizgi film bir dönem bir hayli popüler hale gelmişti. Sinema filmininse anavatanı dışında büyük bir coşkuyla karşılandığı söylenemez. Ülkemizde de Teneffüs Zili: Okullar Kapandı ismiyle 2007 yılında sessiz sedasız DVD piyasasına sürülen film, hala raflardaki yerini koruyor.

2001 - Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure


Filmin DVD ve BD'si yılbaşında yeniden piyasaya sürüldü ve her yerde satılıyor. Doğrudan videoya filmle ilgili ayrıntılı bilgi için Lady and the Tramp başlığına bakabilirsiniz.

2001 - Mickey's Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse


Aynı yıl televizyonlarda dönmeye başlayan Disney's House of Mouse isimli çizgi dizinin ilk doğrudan videoya filmi olan Mickey's Magical Christmas, hikayeyle bağlantısı olmayan bir Spin-off. Mickey ve birçok Disney karakterinin bir lokanta-tiyatrodaki maceralarını işleyen bu eğlenceli çizgi dizi ev sinemasına ne yazık ki gelemedi. Onun yerine şovla ilgili filmlerin DVD'leri yayımlandı. Türkiye'de Mickey ile Sihirli Yılbaşı ismiyle ilk kez 2004 yılında üretilen film, o zamandan beri ara ara üretilmeye devam etti. Şu anda da raflarda bulunabiliyor.

2002 - Return to Never Land


Orijinal filme 50 yıl sonra gelen ve ne eleştirmenler, ne de ilk filmin hayranları tarafından beğenilen bu devam filmi, ilk filmle birleştirilerek 2007, Pixie Powered Edition olarak da 2008 yılında ülkemizde DVD piyasasına sürülmüş, her iki set de çabucak tükenip tarihe karışmıştı. Return to Never Land'in Peter Pan başlığında da belirttiğim gibi tüm dünyadaki stokları tükenmiş durumda. Kalan nadir filmler arada sırada online mağazalarda yüksek fiyattan listelenip göz açıp kapayıncaya kadar da satılıyor. 2013 rivayetli seti beklemek istemeyen sabırsız koleksiyonerleri epey uğraştıracak bir parça.

2002 - Cinderella II: Dreams Come True


Doğrudan videoya filmi Cinderella II, "sonsuza dek mutlu yaşadılar" sözü yeterince açıklayıcı değilmiş gibi noktayı son derece kesin ve anlaşılır biçimde koyan orijinal Cinderella filmini umursamaz bir tavırla devam ettiriyor. Yayımlandığı yıl azımsanmayacak bir satış elde eden filme yönelik eleştirmenlerin yorumları ve Cinderella hayranlarının gazabı ise hayli ağır oldu. Rottentomatoes'da eleştirmenlerden 0(Sıfır) puana layık görülen filme dair nefret bitmiş gibi görünmüyor. Hala sağda solda filmle ilgili başlıklarda eğlenceli yorumlara rastlayabilirsiniz. İlk filmle birlikte moratoryuma kaldırılan filmin baskıları tükenmiş durumda. Ama çok isterseniz 2. parti satıcılardan edinmeyi deneyebilir, ya da 2012 sonunda orijinal filmin peşine takılıp gelmesi muhtemel yeni baskıları bekleyebilirsiniz.

2. kısım da burada bitti. Ancak daha inceleyeceğimiz çok film var. 3. kısmı bekleyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder