Dizi DVD İncelemelerine Yönelik Tek Adres



24 Ocak 2012 Salı

Disney DVD Film Koleksiyonu Bölüm 1 - 2

Birinci bölümün ilk kısmını geçtiğimiz günlerde yayınladığımız rehberin ikinci kısmıyla kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk bölüme buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1949 - The Adventures of Ichabod and Mr. Toad


Yine Türkiye'ye uğramayan bir başka Disney klasiği. Filmin sadece DVD baskısının bulunmasına karşın üretimi devam ediyor ve yabancı sitelerden kolaylıkla sipariş edilebilir.

1950 - Cinderella


2005 yılında Platinum Versiyon'a terfi etmeye hak kazanan sayılı Disney yapımından olan Cinderella, 2008 yılında moratoryuma kondu. 2011 yılında sadece İngiltere'ye özel olarak "Royal Edition" adlı çok sınırlı sayıda bir baskıya daha kavuşan filmin ülkemizde her türlü baskısı tükenmiş durumda. Platinum baskının yurtdışı stokları da tükendiğinden şanslıysanız sadece Ebay'de bulmanız mümkün. Royal Edition'ın üretimi de durdu ancak Amazon'daki stoklar henüz tükenmiş değil. Fiyatın 90 TL civarında gezmesi biraz can sıkıcı tabii. Ancak sevindirici bir durum var ki Cinderella, Diamond Edition olarak 2012 sonbaharında yeniden üretilmeyi bekliyor. Ülkemize de gelmesi beklenen filmin Pırlanta baskıları biraz gecikmeli olarak en geç yeni yıla kadar uygun bir fiyatla raflardaki yerini alacaktır. Eğer sabredebilirseniz 1 yıl daha bekleyip o sürede diğer setleri toparlamakla meşgul olabilirsiniz. Beklemeyi göze alamıyorsanız sizi kesenin ağzını açıp Royal Edition'lar tükenmeden almaya davet ediyoruz.

1951 - Alice in Wonderland


Disney'in en popüler çizgi filmlerinden Alice Harikalar Diyarında, hem DVD hem de BD baskıları piyasada hala mevcut olan şanslı filmlerden. Ülkemizde sadece DVD baskısının üretilmesine karşın 15 TL ve altına bulunabilir olmasıyla tam bir kelepir. Stokların 2012 bitmeden tükenmesi ihtimali hiç de imkansız değil. Dolayısıyla listenizde öncelik sırasında üst sıralarda tutmayı ihmal etmeyin.

1953 - Peter Pan


2009'da üretimi duran ve platinum baskıları tükenen film, ülkemizde de aynı dönemde satıştaydı. Filmi alabilmek için tek şansınız Ebay'deki satıcıları kovalamak. Doğrudan videoya sürülen devam filmiyle birlikte satılan setler de tek tük karşınıza çıkabilir ancak Türkiye'ye getirtmek pek mümkün olmadığı için setlere boş yere bakıp ağlamaklı olmayın. Platinum baskılardan geriye kalanlar 90-100 TL civarına satılıyor. Gönderi ücretiyle miktar biraz daha artacaktır. Setin bilinmeyen bir tarihte-muhtemelen 2013'te 60. yıl şerefine- Diamond seriye dahil edileceğini de ekleyelim.

1955 - Lady and the Tramp


2007 yılında tüm yerli baskıları tükenip kasaya kaldırılan Leydi ile Sokak Köpeği, yurtdışında Platinum olarak 30£(90 TL)'dan hala satılıyor. Ancak ne şanslıyız ki film 5 yıllık uykudan bu ay sonunda uyanarak Diamond baskıya kavuşacak. Hem de dileyene iki filmin bir arada sunulacağı kombo DVD veya BD setleri olarak. Ülkemizi de es geçmeyeceğini umduğum filmin Pırlanta versiyonu bahara doğru raflardaki yerini alacaktır. Dolayısıyla eski platinum baskıya dünya kadar para bayılmanıza açıkçası hiç gerek yok. Tavsiyem TR versiyonu beklemeniz ancak dil sorununuz yoksa ay sonunda UK baskısını kaparak kutlamalara erkenden başlayabilirsiniz.

1959 - Sleeping Beauty


Uyuyan Güzel, en son 50. yıl Platinum baskılarla piyasaya sürülüp 2010 yılında moratoryuma girdi. Ülkemizde çoktan tükenen film, yurtdışında da sadece ikinci parti satıcılarda mevcut. 2 diskli DVD veya BD baskıları 75-100 TL gibi fiyatlardan edinmeniz mümkün. Sleeping Beauty de Diamond baskıya kavuşacak fakat bunun hangi yılda olacağı bilinmediğinden nefesinizi fazla tutmayın derim.

1961 - One Hundred and One Dalmatians


Sevimli Dalmaçyalıların hem sinemaya hem de TV'lere konuk olduğu uzun yıllar boyu farklı ev sineması baskıları piyasaya sürüldü. Ülkemizde 7/24 açık artırma siteleri takip edilmediği müddetçe herhangi bir baskısına ulaşmanın pek mümkün olmadığı filmin 2010 yılında tükenen Platinum baskılarına yurtdışında ulaşmak mümkün. Yine oldukça pahalıya satılan filmin eğer Patch's London Adventure filmiyle birlikte üretilen kombo baskısını edinmeye kalkışırsanız en az 100-150 TL'yi gözden çıkarmanız gerektiğini unutmayın. Dalmaçyalıların da Diamond olacağı söyleniyor fakat resmi bir çıkış tarihi verilmediği için heyecanlanmak için çok erken.

1963 - The Sword in the Stone


Taştaki Kılıç'ın 2008 yılında piyasaya sürülen 45. yıl setleri hala her yerde satışta. Sadece DVD baskıları bulunan film, arşiviniz için önemli bir parça.

1967 - The Jungle Book


40. yıl Platinum baskıları 2010'da kasaya kaldırılan filmi bulmak şu aralar bir hayli zor. Ülkemizde tükenen filmi ancak Ebay'den edinebilirsiniz. Fiyatlar da tavan yapmış durumda. Pek başarılı bir yapım olmayan devam filmiyle birlikte almak isterseniz en azından 120-150 TL'ye elveda diyebilirsiniz. Diamond baskısı üretilecek bir başka film de The Jungle Book. Lakin bu yıl 45. yıldönümü olarak piyasaya sürülebilecekken hala resmi bir duyuru yapılmamış olması, bu şansın tepilip sonraki yıllara sarkabileceği ihtimalini akla getiriyor.

1970 - The Aristocats


Aristokediler adıyla bizde de tüm dünyada olduğu gibi 2008 yılında piyasaya sürülen film an itibarıyla moratoryumda. Türkiye'deki stoklar şaşırtıcı olmayan bir biçimde çabucak tükenirken yurtdışındaki stoklar henüz erimiş değil. Sadece DVD olarak üretilen filmi Amazon veya Ebay'de 20-25 TL'ye edinebilirsiniz.

Düzeltme: Yaptığım araştırma neticesinde filmin 2008 baskısının Pan & Scan yöntemiyle geniş ekran formatına çevrildiğini öğrendim. Bir başka deyişle film, geniş ekran olarak ekrana yayılabilmesi için kırpılmış. Sağda ve solda biraz daha fazla ayrıntı görürken alt ve üstten görüntünün önemli bir kısmını kaybediyoruz. 2001 edisyonu tam ekran formatında yayımlandığı için böyle bir sorun yoktu. Bulabilirseniz onu almanızı tavsiye ediyor, ya da daha iyisi 2012 sonbaharında çıkması öngörülen yeni baskıyı beklemenizi tavsiye ediyorum. Üstelik film ilk kez Blu-ray olarak da yayımlanacak.

10 yeni filmle rehberimizin 1. bölümü kaldığı yerden devam edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder