Dizi DVD İncelemelerine Yönelik Tek Adres



6 Nisan 2012 Cuma

Disney DVD Film Koleksiyonu Bölüm 2 - 3


Bu bölümde inceleyeceğimiz DVD'lerin çoğu, tesadüf eseri Disney'in pek iş yapmayan filmlerinden oluştu. Biri hariç hepsi devam filmi ve tamamına yakını Türkiye'de bulunmuyor. 2002-2003 yılları arasına düşen filmlerin hiçbirinin Blu-ray baskısının olmayışı da bir başka ortak yönleri. Yine önceki bölümlerin linklerini ekledim.
1-1. Bölüm
1-2. Bölüm
1-3. Bölüm
1-4. Bölüm
1-5. Bölüm
2-1. Bölüm
2-2. Bölüm

 2002 - The Hunchback of Notre Dame II


 Bir başka sevimsiz devam filmi daha. İlk filmin yanına yaklaşmak şöyle dursun, kötü senaryosu, daha da kötü animasyonları ve akılda kalıcı olmaktan uzak şarkılarıyla Notre Dame'in Kamburu 2, sadece para amaçlı yapılmış gibi duran bir film. İşin ilginci orijinal filmin seslendirme sanatçılarının da bu filmde yer almayı kabul etmiş olmaları. Ülkemizde bulunmayan filmin DVD'leri yurtdışında hala satışta.

2002 - Tarzan & Jane


The Legend of Tarzan isimli televizyon serisi için çekilen ancak yayınlanmadan kalan üç bölümün toparlanıp film haline getirilmesinden ibaret Tarzan & Jane, ülkemizde yayımlanmayan, yurtdışında da doğrudan videoya sürülen bir yapım. Filmle alakası olmaması sebebiyle hiç beğenilmeyen filmin DVD'leri yabancı sitelerde kolaylıkla bulunabiliyor. Yukarıda üçlemenin diğer filmleriyle birleştirilmiş baskısına bakmaktasınız.

2002 - Mickey's House of Villains


House of Mouse çizgi dizisinin ikinci doğrudan videoya filmi olan House of Villains, bir hikayesi varmış gibi gözükmesine rağmen aslında 8 adet eski Mickey kısasının bir araya toplanmasıyla oluşturulmuş bir set. Bu kısaların bir kısmı ilk renkli Mickey Mouse yapıtlarına kadar uzanırken, geriye kalanları daha yakın tarihli House of Mouse'un seçmece bölümlerinden oluşuyor. Esas House of Villains hikayesiyse ana filmin çok az bir kısmını kapsıyor. Sette bulunan kısalardan üçü dışındakilere sadece bu DVD'yle ulaşabildiğimiz için almak isteyebilirsiniz. Lakin DVD ülkemizde çıkmadığı gibi yurtdışında da bulması çok çok zor.

2003 - 101 Dalmatians II: Patch's London Adventure


1961 yapımı filmin 2003 yapımı devamı Patch'in Londra Macerası, en son 2008 yılında ilk filmin Platinum baskısıyla birlikte özel versiyon olarak piyasaya sürülmüş, sonra da moratoryuma gitmişti. An itibarıyla stokları ülkemiz dahil her yerde tükenmiş durumda olan filmi uzak bir gelecekte almak istemiyorsanız Ebay satıcılarına işiniz düştü demektir.

2003 - The Jungle Book 2


Sadece DVD olarak piyasaya çıkacakken son anda sinemalara uğrayan ikinci Ormanın Kitabı filmi, animasyon kalitesi ve düzgün bir konudan yoksun oluşuyla ilk filmi aratıyor. Açıkçası bugünlerde filmin DVD'si de kendini aratıyor zira yeni bir baskısına ulaşmak çölde kutup ayısı tarafından öpülmekten daha zor. Yine tek çareniz Ebay.

2003 - Piglet's Big Movie


Winnie the Pooh yan karakterlerinin sahneyi devraldığı filmlerin ikincisi olan Piglet'in Büyük Filmi(Ülkemizde sadece Piglet adıyla biliniyor), adından rahatlıkla anlaşılacağı üzere Piglet'i öne çıkarıyor. Gişede Tigger'ın yarısı kadar iş yapan film hakkındaki yorumlar da orta karar düzeyde. Ülkemizdeki tüm baskıları yakın zamana kadar tükenmiş olan film, yepyeni bir Winnie the Pooh setiyle bu ay yeniden raflara sürülmeye hazırlanıyor. Roo ile Bahar Zamanı, Kaplan Tigger, Minik Fil Heffalump, Piglet's Big Movie ve Winnie the Pooh'nun Maceraları olmak üzere toplam 5 filmi içeren set, son derece uygun fiyatıyla(Yaklaşık 55 TL) olduğu kadar, başka türlü piyasada bulunmayan Piglet'in filmini içeriyor oluşuyla da kaçırılmaması gereken bir toparlama. İlk Winnie the Pooh filminin de sette yer alması ise ayrı bir hoşluk.

2003 - Atlantis: Milo's Return


İlk filmin ardından Team Atlantis isimli bir çizgi dizinin ekranlarda boy göstermesi planlanırken bu fikir iptal edildi ve çizilen ilk üç bölüm, Atlantis'in devam filmi olarak doğrudan videoya sürüldü. Zaten orijinali de pek beğenilmeyen filmin bu zoraki devam filmi tahmin edersiniz ki büyük bir coşkuyla karşılanmadı. Ülkemizde üretilmeyen filmin DVD'si yurtdışında satılıyor.

2003 - Stitch! The Movie


İlk filmin devamı olmaktan çok Lilo & Stitch: The Series(Ayrıntılı bilgiyi ileriki bölümlerde bulabilirsiniz) çizgi dizisine arka hikaye olma görevi gören film, ülkemizde de 2008 yılında piyasaya sürüldü. Henüz stokların devam ettiği filmi bu yıl içinde almayanlar seneye yabancı sitelerde koşturmak zorunda kalabilirler.

2003 - Recess: Taking the Fifth Grade


Recess serisinin 3. doğrudan videoya filmi Taking the Fifth Grade, karakterlerin okul hayatını noktalayarak televizyon serisinin de finali olma vazifesi görüyor. Ülkemizde üretilmeyen filmin ABD dışındaki tüm baskıları da tükenmiş durumda. Ebay satıcılarında dahi şansınız yaver gitmeyebilir.

2003 - Recess: All Growed Down


Önceki Recess filmiyle aynı anda piyasaya sürülen ve Recess serisinin kapanışını yapan film, televizyon serisinin karakterlerini yuva döneminde resmederek bir Prequel olma işine soyunuyor. Yine ülkemize uğramayan filmin tüm stokları erimiş ve sadece ABD'de mevcut hale gelmiş durumda. An itibarıyla Ebay'de de bulabilmek pek mümkün değil.

Bir bölüm daha son buldu. Devam filmlerinin izini bir sonraki bölümde sürmeye devam edeceğiz. O zamana dek koleksiyonunuzun genişlemesi dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder