Dizi DVD İncelemelerine Yönelik Tek Adres



13 Nisan 2012 Cuma

Disney DVD Film Koleksiyonu Bölüm 2 - 4

 
2. bölüme hız kesmeden devam ediyoruz. 2004 - 2005 yılları arasında gezineceğimiz bu kısımla birlikte devam filmleri koleksiyonumuzu bir hayli genişletmiş olacağız. Önceki bölümlere ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

1-1. Bölüm
1-2. Bölüm
1-3. Bölüm
1-4. Bölüm
1-5. Bölüm
2-1. Bölüm
2-2. Bölüm
2-3. Bölüm 

2004 - Teacher's Pet


Yeni nesil çizgi filmlerdekine benzeyen detay yoksunu animasyonları sebebiyle bir hayli eleştirilen Teacher's Pet, eleştirmenlere kendini beğendirse bile izleyicilerden yüz bulmadı ve gişede tam anlamıyla patladı. Ülkemize hiçbir şekilde uğramayan filmin yurtdışı baskıları da tabii ki tükendi ve bulması çok zor hale geldi.

2004 - The Lion King 1½


Bazı ülkelerde ve bizde de The Lion King 3: Hakuna Matata olarak bilinen yapım, üzülerek belirtmeliyim ki aslında serinin üçüncü filmi değil. Üzülerek diyorum çünkü Aslan Kral hayranlarının hikayenin devam etmesini istediği yıllardır bilinen bir durum. Oysaki bu film, ilk Aslan Kral filmine bir prequel olma özelliği taşıyor. Doğrudan video piyasasına sürülen film, geçtiğimiz yıl sonuna kadar moratoryumdaydı. İlk filmin Pırlanta edisyonunun peşine takılıp kasadan çıkan devam filmi de DVD olarak yıl sonunda piyasaya sürüldü. BD baskısı kısa bir süreliğine sadece üçleme setlere özel olan film, geçtiğimiz haftalarda tek başına BD olarak da satışa sunuldu.

2004 - Winnie the Pooh: Springtime With Roo


Tavşan karakterini öne çıkarıp Paskalya Bayramı etrafında dolaşan hikayesiyle Roo ile Bahar Zamanı, doğrudan videoya filmi. Kötü denemeyecek bir senaryoya sahip filmin DVD'si 2004 yılından beri stoklarını korumayı başardı. Ta ki geçtiğimiz yılbaşına kadar. Ülkemizdeki stokları tükenen yapım şu sıralar sadece mağaza raflarında kalan sayılı DVD'siyle mevcut. Bir diğer alternatifiniz ise önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek olan 5 diskli Winnie the Pooh setini almak olabilir. Ayrıntılı bilgiyi Piglet's Big Movie başlığında bulabilirsiniz. Yurtdışındaki stokları henüz devam eden film, The New Adventures of Winnie the Pooh serisinin 13/1. "Honey for a Bunny" ve 13/2. "Trap as Trap Can" bölümlerini de içeriyor.

Güncelleme: 5 diskli Pooh setiyle birlikte filmin tek başına DVD stokları da yenilenip yeniden raflara sürüldü.

2004 - Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers


Alexandre Dumas'nın meşhur Üç Silahşörler romanının Disney uyarlaması olan yapım, isminden de belli olduğu üzere Mickey, Donald ve Goofy'yi başrole oturtuyor. Disney'in süper üçlüsü de diyebileceğimiz kahramanlar, bu eğlenceli filmde de bir hayli enerjik ve komikler. Pek olumlu eleştiriler almamakla birlikte filmin, Disney evreninin önemli parçalarından biri olduğu şüphesiz. Doğrudan videoya yapımı olan film bizde piyasaya sürülmedi. Yabancı sitelerde rahatlıkla bulabilirsiniz.

2004 - Mickey's Twice Upon A Christmas


Once Upon A Christmas'ın devamı da diyebileceğimiz bu doğrudan videoya film, aynı zamanda ilk bilgisayar animasyonlu Mickey filmi. Klasik çizime alışan gözlerimiz bunu ilk başta yadırgıyor. Sonralarıysa alışıyor ve bir daha asla elle çizilmiş animasyon seyretmek istemiyorsunuz... diyemeyeceğim tabii. Açıkçası bilgisayar animasyonu olarak yaratılan çoğu Disney yapımı(Bkz. Mickey Clubhouse serisi) son derece vasat ve değersiz şeyler. Ancak burada aynı şey söz konusu değil. Elbette el çiziminin yerini hiçbir şey tutamaz ama Twice Upon A Christmas(ülkemizdeki adı Mickey'den Yılbaşı Hikayeleri)'ın animasyonları göz yormuyor ve gayet izlenebilir durumdalar. Filmin DVD'sinin ülkemizde ve yurt dışında periyodik aralıklarla yeniden üretildiğini ve şu anda da her yerde mevcut olduğunu ekleyeyim. Yukarıda diğer yılbaşı filmleriyle çıkan koleksiyon setini görüyorsunuz.

2005 - Mulan II


İlk filmin kaldığı yerden devam ettiği doğrudan videoya filmi, çoğularınca gereksiz bir devam filmi olarak görülüyor. Mushu'yu bu kez Eddie Murphy'nin seslendirmemesi Mulan II'nin bir başka olumsuz yönü. Filmin DVD'si ülkemizde ve yurtdışında hala stoklarını korumakla birlikte ülkemizdeki stoğun yenilenmemesi halinde seneye çıkabileceğini pek sanmıyorum.

2005 - Pooh's Heffalump Movie


Winnie the Pooh serisinin sinemalarda gösterilen bölümlerinden biri olan Minik Fil Heffalump, anavatanı ABD'de hüsran yaşarken dünya çapında büyük oranda beğenilip izlendiği için gişede batmaktan kurtuldu. Aynı yıl DVD piyasasına sürülen filmin ülkemizde ve yurtdışında stokları devam ediyor. Dilerseniz tek başına alabileceğiniz filmi, gelecek hafta ülkemize özel olarak çıkacak Winnie the Pooh koleksiyonunda da bulabilirsiniz.

2005 - Tarzan II



Doğrudan videoya filmi Tarzan II'nin hikayesi ilk filmin öncesinde geçiyor. 2005 yılında tekli ve ilk filmle birleşik 2 DVD'li baskılarıyla piyasaya sürülen film uzun zaman önce tükendi. Yurtdışı baskılarıysa tekli veya üçleme set halinde her yerde olmasa dahi fazla zorlanmadan bulunuyor.

2005 - Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch


İlk filmin gerçek devam filmi sayılan Stitch Has a Glitch'in hikayesi önceki doğrudan videoya filminin de öncesinde ve ilk filmin kaldığı noktada geçiyor. Ülkemizde ve dünyada 2005 yılından beri satılan filmi her yerde bulmak mümkün.

2005 - Pooh's Heffalump Halloween Movie


Doğrudan videoya filmi Heffalump Movie'nin devamı niteliğindeki film, yine doğrudan videoya sürüldü. Tamamen yeni materyalden oluşmayan filmin üçte birlik kısmı 1996 yapımı Boo to You Too! Winnie the Pooh adlı, The New Adventures of Winnie the Pooh serisinden türeyen, kısa Cadılar Bayramı özel televizyon bölümünü içeriyor. Eski ve yeni görüntülerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan filmin 2005 yılında piyasaya sürülen DVD baskısı hiçbir yerde bulunmuyor. Ebay'de de sadece Avustralyalı satıcıların elinde gözüken filmin bu baskılarının 4. bölge olmaları sebebiyle ülkemizdeki DVD ve BD player'larda oynayacağı garantisini veremiyorum.

Önümüzdeki bölüm, 2. bölümün sonu olacak ve devam filmleri sayfamızı da kapatmış olacağız. Görüşmek üzere...

1 yorum:

  1. Güzel değerlendirmeler.

    Disney'in Walt Disney hayattayken ulaştığı bir pik noktası vardı. Animasyonun altın çağı olarak geçen bir zaman dilimi bu. Sadece Disney için de geçerli değil. Tom&Jerry, Bugs Bunny gibi klasikler çıkaran Warner Bros da buna dahil. Ayrıca daha pek çoğu var.

    Özellikle elle çizilmiş o döneme ait(1940, 50, 60) animasyonlarda gerek TV gerekse sinema için yapılmış olanlarında karakterlerin duygu anlatımları muazzam.

    Little Mermaid'den Lion King'e olan süreçteyse Disney ikinci rönesansını yaşadı. Ama Pixar işleri bozdu. Pixarı almasa Disney batabilirdi, belkide.

    Günümüzde animasyon, ağırlıklı olarak çocuklara yönelik olarak pazarlanıyor maalesef. Filmlerde ince mizah ve müzikal hava pek yok.

    Birde Disney filmlerinde subliminal mesajlar ve eski filmlerde ırksal stereotipleştirlerme olduğu söylenmekte.

    YanıtlaSil