Dizi DVD İncelemelerine Yönelik Tek Adres



22 Haziran 2012 Cuma

Disney DVD Film Koleksiyonu Bölüm 4 - 2


Hızlıca kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugünkü bölümde 2003'ten 2007'ye uzanacağız.

Önceki bölümler:

1-1. Bölüm          1-5. Bölüm          2-4. Bölüm           3-3. Bölüm    
1-2. Bölüm          2-1. Bölüm          2-5. Bölüm           4-1. Bölüm
1-3. Bölüm          2-2. Bölüm          3-1. Bölüm
1-4. Bölüm          2-3. Bölüm          3-2. Bölüm        


2003 - Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Disney tema parklarının en bilinen ve en sevilen turlarından olan Karayip Korsanları, 2003 yılında son derece riskli bir proje olarak sinemaya aktarıldı. Korsan filmlerinin yıllar önce forsu sönmüş ve son örnekleri gişede fena patlamıştı. Türün tamamen unutulup tarihe gömüldüğü bir dönemde, Jerry Bruckheimer'ın yapımcılığında vizyona giren ve herkesin gözünü üzerine çevirdiği Siyah İnci'nin Laneti, 150 milyona yakın devasa bütçesini dörde katlamayı başardı ve hem izleyenler, hem de eleştirmenlerden övgü yağmuruna tutuldu. Bu beklenmedik ilgi karşısında kaçınılmaz olarak filme peş peşe devam filmleri geldi ve Johnny Depp'le hayat bulan Kaptan Jack Sparrow, romantik ancak bahtsız aşıklar Will(Orlando Bloom) ve Elizabeth(Keira Knightly)'in hikayesi bir hayli popüler oldu. Ev sinemasında da geri kalmayan bir ilgiyle karşılanan film, 2003 yılından beri çeşitli formatlarda piyasaya sürüldü. Tek, 2 ve Kayıp Diskle birlikte 3 diskli versiyonlar şeklinde satışa sunulan film, pek çok kez devam filmleriyle birleştirilerek üçleme, dörtleme setler olarak da karşımıza çıktı. Daha sonradan Blu-ray baskısına da kavuşan filmin ülkemizde şu sıralar iki ve üç diskli DVD versiyonları tükenmişken sadece tek diskli DVD veya BD olarak bulunabiliyor. Yurtdışındaysa tüm versiyonlar hala raflarda.
 
2004 - National Treasure

Israrla aksiyon filmlerine yerleştirilen Nicolas Cage'in görece başarılı sayılan filmlerinden biri olan National Treasure, ailesi nesiller boyu bir savaş hazinesini arayarak yaşamış olan bir hazine avcısının hikayesini anlatıyor. Gişede yakaladığı muazzam başarının ardından biri hala ön yapım aşamasında olan iki devam filmini de peşinden sürükleyen yapım, eleştirmenler bazında vasat bir film olarak değerlendirildi. Filmin DVD ve Blu-ray olarak çeşitli formatlarda baskıları her yerde bulunuyor.

2004 - The Incredibles 

Tamamı süper güçlü kahramanlardan oluşan bir ailenin gizli kimlikleri altında kötülerle mücadelesini konu edinen film, adeti bozmayarak gişede büyük başarı elde etti. 2004 yılının En İyi Animasyon ve En İyi Ses Akademi ödülleri de yine bir Pixar yapımına gitti. Kaçınılmaz olarak markaya dönüşen filmin çizgi romanları ve sayısız platformda video oyunu çıktı. DVD ve BD baskıları üretilen filme her iki türlü de ulaşmak mümkün.

2005 - The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe

C. S. Lewis'in dünyaca ünlü Narnia Günlükleri serisinin sinema uyarlaması Aslan, Cadı ve Dolap, roman serisinin kronolojik açıdan ilk bölümü olmamasına rağmen yazılış sırasında önce geldiği için ilk çekilen film oldu. Pevensie kardeşlerin İkinci Dünya Savaşı Londra'sından kaçarken kendilerini bir dolap yordamıyla geçtikleri gizli Narnia ülkesinde bulmaları ve krallığa giden yolda Beyaz Cadı'yla savaşlarını anlatan film, vizyona girdiği yıl pek çok yönden Harry Potter'la kıyaslanıp ona rakip olarak gösteriliyordu. Gişede hayli başarılı olan yapım, izleyicilerden de olumlu tepkiler aldı ve ev sinemasında rekor sayıda satış yaparak devam filmleri için kapıyı ardına kadar aralamış oldu. Filmin DVD ve BD'leri pek çok mağazada bulunabiliyor. Ayrıca filmin 7 dakika kadar uzatılmış versiyonunu içeren DVD'ler de sadece yurtdışından olmak kaydıyla temin edilebiliyor.

2006 - Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

İlk filmden üç yıl sonra gelen devam filmi Ölü Adamın Sandığı, bir sonraki devam filmiyle birlikte çekilerek hikayesi iki filme yayılan bir serüveni başlatmıştı. İlk filmin formülleri üzerinden ilerleyen film, ortak kanıya göre bir hayli eğlenceli olmasının yanında, Siyah İnci'nin Laneti'nin başarıyla uyguladığı her şeyi abartarak izleyiciye sunuyordu. Bu yönden filmi "fazla" ve gereksiz bulanlar da oldu. Buna rağmen eleştiriler filmin 1 milyar $ gişe yapmasına engel olmadı. Johnny Depp, Orlando Bloom ve Keira Knightly'nin muhteşem kimyası, seyirci tarafından ilgiyle takip ediliyordu, dolayısıyla bu başarı şaşırtıcı değildi. Filmin şimdiye dek tek ve iki diskli DVD baskılarının yanı sıra bir adet de BD'si yayımlandı. Ülkemizde genel bir politika olarak filmlerin iki diskli versiyonları sadece kısa bir süreliğine üretildiği için Ölü Adamın Sandığı'nın da sadece tek diskli DVD'si ve BD'si mevcut. Zaman zaman tüm filmlerin biraraya toplanıp yayımlakdıları da oluyor. Dolayısıyla filmi dilediğiniz zaman alabilirsiniz.
 
2006 - Eight Below

  Antarktika'da kar fırtınasından kaçarken 6 Sibirya ve 2 Alaska Kurdunu dağın ortasında bir başlarına bırakmak zorunda kalan iki araştırmacının, köpekleri kurtarmak ve köpeklerin acımasız doğa şartlarında hayatta kalmak için verdiği mücadelenin öyküsünü anlatan Eight Below, süresinin uzunluğu ve yetişkin ile küçük izleyiciler arasındaki sıkışmışlığı sebebiyle bazı eleştiriler alsa da, genel olarak beğenilip bütçesini de birkaç kat katlayan bir gişe elde etmeyi başarmıştı. Ülkemizde DVD baskıları tükenen filmin yaklaşık 35 TL gibi tuzlu bir fiyata Blu-ray baskılarını her yerden edinebilirsiniz.

2006 - Cars

Sadece arabalardan oluşan karakter kadrosuyla enteresan bir seyir yaşatan Cars(Arabalar), Pixar'ın Disney tarafından satın alınmadan evvel ürettiği son film. Son derece pozitif mesajlarla yüklü ve sevgi dolu bir hikaye anlatan film, gişede parlamasına rağmen eleştirmenler nezdinde daha temkinli tepkiler aldı. Genel olarak beğenilmesine ve olumlu eleştiriler almasına rağmen ilk kez bir Pixar yapımının puanları Arabalar'ınki kadar düşük oldu(Ta ki Arabalar 2 gelene kadar). Filmin DVD ve BD baskıları ülkemizde de satılıyor. Dileyenler devam filmi ve Cars Toon Collection spin-off'uyla birlikte satışa sunulan üçleme box seti de makul bir fiyattan alabilirler.

2006 - The Wild

Konusu ve karakterleri itibarıyla Dreamworks'un Madagascar'ını bir hayli anımsatan ve bu sebeple henüz fragmanları dönmeye başlamışken eleştiri yağmuruna tutulan Vahşi Doğa, vizyona girdikten sonra da üzerinden buldozer gibi geçen ağır kritiğe maruz kalmıştı. Kimselerin beğenmediği ve Finding Nemo ile Madagascar'ın kırması gibi gördüğü film, yanlışlıkla hayvanat bahçesinden Afrika'ya transfer edilen bir aslanın ve onu kurtarmaya çalışan arkadaşlarının hikayesini anlatıyordu. Ülkemizde sadece DVD piyasasına sürülen ve hala bulunabilen filmin Blu-ray baskılarını edinmek isterseniz yabancı sitelere uğrayabilirsiniz.

2007 - Enchanted

Manhattan'da Sihir ismiyle ülkemizde de vizyona girip sadece DVD piyasasına sürülen filmin yurtdışında DVD'ye ek olarak BD baskısı da bulunuyor. Yine bir canlı aksiyon animasyon türüne örnek film aynı zamanda bir müzikal. Gişede büyük başarı elde eden yapım, ev sinemasına sürüldüğünde de yüksek satış oranları yakaladı.Ülkemizde bir tükenip bir görünen filmin DVD baskıları şu sıralar çoğu yerde bulunabiliyor.

2007 - Pirates of the Caribbean: At World's End

Ölü Adamın Sandığı'yla birlikte tek seferde çekilen film, ikinci filmin bir cliffhanger'la bitmesi üzerine hikayenin kaldığı yerden devam ediyordu. İlk iki filmin üzerine daha da kabarık bir bütçeyle-300 milyon $- vizyona giren Dünyanın Sonu, gişede yine hatrı sayılır bir başarı elde etmesine karşın(ancak ikinci filmi geçemedi) eleştirmenlerden aynı beğeniyi toplamadı denebilir. Pek çoğu filmin, üçlemenin en kötü halkası olduğunu ve hatta düpedüz kötü bir film olduğunu iddia ederken, senaryonun zayıf ve hikayenin ilgi çekmekten uzak olduğundan şikayet ediyordu. Sparrow karakterindeyse yolun sonuna gelindiğini bildiren işaretler mevcuttu. Nitekim film bunca eleştirinin arasında üçlemeye noktayı can alıcı bir şekilde koydu ve finalin de pek beğeni topladığı söylenemez. Diğer iki film gibi Dünyanın Sonu da tek ve çift diskli DVD'lere kavuştu, ardından BD olarak piyasaya sürüldü. Ülkemizde sadece tek diskli DVD ve BD mevcut. Ancak üretim ve stok konusunda bir problem olmayacaktır. DVD konusunda küçük bir uyarı: Tiglon'un bir dönem dağıttığı Dünyanın Sonu filmlerinde altyazı problemi mevcuttu. Film boyunca tüm Türkçe altyazılarda Türkçe karakter hataları, teknik problemler vs. bulunuyor ve filmi izlenemez kılıyordu. Bu sorun daha sonradan düzeltildi mi bilmiyorum, ancak yerli baskıları alanların temkinli olmasında yarar var.

2007 - National Treasure: Book of Secrets

İlk filmin yakaladığı üstün gişe performansı sonrası kaçınılmaz olarak devam eden Natinoal Treasure, ilk filmin de altında kalan beğeni skalasına rağmen gişede şaşırtıcı biçimde çok daha büyük bir başarı elde etti. En Kötü Aktör(Nicolas Cage) ve En Kötü Yardımcı Oyuncu dallarında iki adet Altın Ahududu ödülüne layık görülen film, her şeye rağman 2007'nin en çok iş yapan 9. filmi olarak yapımcıların yüzlerini bir hayli güldürdü. Uzak bir gelecekte gelmesi beklenen 3. filmin yolda oluşunun yegane sebebi de bu zaten. Filmin tek ve çift diskli DVD'leriyle Blu-ray baskıları hala piyasada satılıyor.

2007 - Bridge to Terabithia

Katherine Paterson'ın aynı adlı romanından uyarlanan Terabithia Köprüsü, bir ağaç evinde, kendi yarattıkları fantezi dünyasında yaşayan 10 yaşındaki komşu çocukları Jess ve Leslie'nin hikayesini anlatıyor. Vizyona girdiği yıl eleştirmenlerden geçer not alan film, romana sadık oluşuyla da övgü toplamıştı. Yurtdışında DVD ve BD olarak yayımlanan filmin ülkemizde sadece DVD baskıları bulunuyor ve çoğu mağazanın raflarında hala satılıyor.

2007 - Ratatouille

Bir başka başarılı Pixar yapımı daha. Her konuda yüzleri güldüren Ratatouille, 2007 En İyi Animasyon Oscar ödülünün ve daha başka pek çok ödülün de sahibi. Tek hayali başarılı ve ünlü bir aşçı olmak olan Remy'nin önündeki tek ve küçük engel, bir fare olmasıdır. Bir restoranda çalışan işçinin bedeninin kontrolünü, ardından da restoranı ele geçiren Remy'nin komik öyküsünü anlatan film, DVD ve BD olarak piyasaya sürüldü. Her iki baskı da piyasada uygun fiyatlara bulunabiliyor.

Kapanışı yapacağımız son bölümde görüşmek üzere.

19 Haziran 2012 Salı

Disney DVD Film Koleksiyonu Bölüm 4 - 1

Bir ay gibi upuzun bir aradan sonra Disney koleksiyonumuza devam ediyoruz. Yine istemeden verdiğim ara için affınıza sığınıyorum. Daha önce belirttiğim gibi artık dosyamızda sona varmış bulunuyoruz. Bu bölümde yalnızca canlı aksiyon filmlerine eğileceğimizi söylemiştim ancak Disney'in satın aldığı Pixar animasyonlarından bahsetmeyi unutmuşum. Dolayısıyla bu bölümde inceleyeceğimiz filmler canlı aksiyon filmleri, Pixar animasyonları ve bazı Disney bilgisayar animasyonlarından oluşacak. Bu listede Pixar'ınkiler hariç, tüm canlı aksiyon filmleri yer almayacak. Sayıları çok fazla olduğu için sadece incelemeye değer bulduğum bir bölümünü yazıya ekledim.

Önceki bölümler:

1-1. Bölüm          1-5. Bölüm          2-4. Bölüm           3-3. Bölüm    
1-2. Bölüm          2-1. Bölüm          2-5. Bölüm
1-3. Bölüm          2-2. Bölüm          3-1. Bölüm
1-4. Bölüm          2-3. Bölüm          3-2. Bölüm        


1941 - The Reluctant Dragon


Live action ve animasyon karışımı bu filmin DVD'sine ulaşmak bir hayli zahmatli. Öncelikle bilmenizi gereken şey, filmin hem gerçek oyuncularla çekilmiş kısımları, hem de animasyon olarak çizilmiş bölümlerinin mevcut olduğu ve bunların ayrı ayrı farklı setlerde piyasaya sürüldüğü. Filmin tamamı sadece "Walt Disney Treasures" serisi olarak bilinen ve Disney'in en eski klasiklerini ve tam anlamıyla arşivlik yapıtlarını yayınladığı setlerden "Behind the Scenes at the Walt Disney Studio" isimli DVD'nin içerisinde yer alıyor. Sadece 125.000 adet üretilen bu setin içinde başka ekstra meteryaller de mevcut. Ancak set sadece ABD'de 1. bölge olarak piyasaya sürüldü ve piyasada bulmak da artık çok zor. 2. bölge içinse yapabileceğiniz tek şey, ülkemizde de üretilen ve önceki bölümde tanıttığım "Disney Animation Classics" serisinin 6. volume'unu almak olacaktır. İsteksiz Ejderha adıyla piyasaya sürülen bu DVD'de filmin yalnızca animasyon kısımları yer almakta. DVD hala piyasada bulunabiliyor.

1964 - Mary Poppins


Sihirli dadı Mary Poppins'in Disney'in en sevilen fantazi eserlerinden biri olduğu şüphesiz. Bizde 2005 yılındaki 40. yıl baskısı son piyasaya sürülüşü olan Mary Poppins'in 2009 yılında yurtdışında 45. yıl versiyonu da çıktı. Her iki baskı da 2 diskli olup üç aşağı beş yukarı aynı özelliklere sahipken ülkemizdekini almanızda bir problem olmazdı elbet, ancak piyasada tükenmiş durumda. Bu yüzden yabancı sitelerden 45. yıl versiyonuna yönelebilirsiniz.

1971 - Bedknobs and Broomsticks


2009 yılında remastered olarak piyasaya sürülen DVD'siyle live action-animasyon karışımı film, yurtdışında hala satışta. Bizdeyse herhangi bir baskısı bulunmuyor. Bugünün muhteşem efektlerle süslü fantastik filmlerinden ziyade biraz olsun mütevazı bir yapıma göz atmak isterseniz Bedknobs and Broomsticks enteresan bir deneyim olabilir. Ancak DVD'nin 2009 yapımı remastered versiyonu yerine bulabilirseniz 2002'de piyasaya sürülen baskısını almanızı tavsiye ediyorum. Son çıkan sette film bir hayli kırpılıp süresi kısaltılarak yayımlandı.

1977 - Pete's Dragon


Yine 2009 yılında yeni bir DVD baskısı edinen live-action animasyon yapımı. Pete'in Ejderi'inde sadece Ejder animasyonken geri kalan her şey gerçek oyuncularla çekilmiş. Efektler bir hayli eski ve film sadece hardcore Disney hayranlarına hitap ediyor elbette. Ancak bu, koleksiyonlerler için arşiv değeri taşımadığı anlamına gelmiyor. Yurtdışında satışı hala devam ediyor. Ülkemizde piyasaya sürülmedi.

1982 - Tron


Güvenlikten sorumlu bir bilgisayar programının sanal hikayesini anlatan Tron, bir canlı aksiyon filmi. Gişede iyi iş yapan film, bunun dışında da bir fenomene dönüştü ve marka haline geldi. Çizgi romanlar, video oyunları derken yaklaşık 30 yıl sonra bir de devam filmine kavuştu. DVD ve BD olarak çeşitli kombine veya tekli setler şeklinde piyasaya sürülen filmin bizde sadece DVD'sinin bulunması biraz can sıkıcı. Ancak hala her yerde satılıyor.

1988 - Who Framed Roger Rabbit


Ülkemizde de bir dönem televizyonlarda gösterilen ve bir hayli popüler olan Roger Rabbit, yine anime-canlı kırması. Roger Rabbit isimli tavşanın başrolde olduğu ve bir cinayet polisiyesi/komedi karışımı hikaye, 2003 yılında son kez piyasaya sürüldü ve hala satışı devam ediyor. Ülkemizde dünyayla aynı anda üretilen DVD'ler bir dönem tükenmişken şu sıralar yeniden raflara döndü.

1995 - Toy Story 



Bir Pixar yapımı olan Oyuncak Hikayesi, Disney'in 2006 yılında Pixar Animasyon Stüdyoları'nı satın alması sonucu tüm mevcut ve gelecek Pixar yapımlarıyla birlikte Walt Disney çatısı altına geçmiş oldu. Tamamıyla CGI olarak çekilen ilk film olma ünvanını da elinde bulunduran Toy Story, vizyona girdiği yıl bütçesinin on katı getiriyle müthiş bir de rekora imza attı. Tam anlamıyla bir marka haline gelen yapım, video oyunları, tema park turları, oyuncaklar vb. pek çok yan ticaret kapısını da araladı. Bir grup oyuncağın eğlenceli yol filmi de diyebileceğimiz filmin sayısız ödülü mevcut. DVD ve BD olarak piyasaya sürülen yapım, bir dönem devam filmleriyle birlikte üçleme setler olarak da satıldı. Baskıları yurtiçi ve yurdışında rahatlıkla bulunan filmi dilediğiniz an alabilirsiniz.

1996 - 101 Dalmatians


1961 yapımı animasyon klasiğinin canlı aksiyon şeklinde yeniden çevrimi olan yapım, Başrolünde Glenn Close'un yer aldığı bir komedi filmi. Orijinal hikaye ve çizgi filmdekinin aksine tamamı gerçek köpeklerle çekilen filmdeki Dalmaçyalıların hiçbiri konuşamıyor bu sebeple. Zalim Cruella ve 101 adet Dalmaçyalının komik savaşını anlatan film, gişede başarılı olmasına karşın eleştirmenlerce pek beğenilmemişti. İlk kez 2000 yılında DVD piyasasına sürülen film, daha sonradan animasyon serisinin Platinum versiyona terfi etmesi şerefine 2008 yılında diğer tüm 101 Dalmaçyalı filmleriyle birlikte yeniden üretime kondu. Ülkemizde bulunmayan filmi dilerseniz tek başına, dilerseniz de 2000 yapımı devam filmiyle birlikte yabancı sitelerden edinebilirsiniz. Filmin Blu-ray'i bulunmuyor.

1998 - A Bug's Life


Pixar'ın en sevilen yapımlarından A Bug's Life(Bir Böceğin Yaşamı) hem gişede, hem de eleştirmenlerin gözünde hak ettiği değeri gören bir film. Kolonilerini esaret altına alan çekirgelerle savaşan bir grup "savaşçı böceğin" hikayesini anlatan film, ilk bilgisayar animasyonu örneklerinden aynı zamanda. DVD ve Blu-ray olarak piyasaya sürülen film, her daim bulunabilir olmasıyla istediğiniz an koleksiyona dahil edebileceğiniz nitelikte. Ülkemizde an itibarıyla DVD baskıları tükenmiş gözüküyor. Ancak BD satışları(25 TL) hala devam ediyor.

1999 - Toy Story 2


İlk filmin muazzam başarısı ve Buzz ile Woody'nin herkesçe tanınan marka karakterler haline gelmesi üzerine devam filmi de daha fazla dayanamayıp vizyona girdi. Disney ve Pixar arasındaki bitmek bilmeyen anlaşmazlıklar sebebiyle bir hayli olaylı bir yapım süreci atlatan film, gişede ilk filmden geri kalmayacak bir performans göstermeyi başardı. Orijinal filmde Buzz ve Woody'ye ses veren Tom Hanks ve Tim Allen yine başrolde yer alırken, geriye kalan seslendirme kadrosu da yeni karakterle birlikte hala yerli yerindeydi. Tam 10 yıl sona, 2009'da ilk filmle birlikte 3 boyutlu olarak yeniden vizyona sokulan Oyuncak Hikayesi 2, DVD, BD ve 3D BD olarak tüm yerli yabancı satış noktalarında bulunabiliyor.

2000 - 102 Dalmatians

101 Dalmaçyalı'nın devamı niteliğinde olan filmin başrolünde yine Glenn Close yer alıyor. 102 Dalmaçyalı ilk filmin kaldığı yerden devam ediyor ve bir kez daha Cruella ile kürkleri tehlikede olan Dalmaçyalılar arasında amansız bir mücadele baş gösteriyor. Gişede fena iş çıkarmasa da önceki filmin gerisinde kalan film, izleyenlerden aldığı notlarla da sınıfta kalmıştı. Filmin 2000 yılında çıkan DVD baskısı, animasyon filmi ve önceki filmle birlikte 2008 yılında yenilenerek tekrar piyasaya sürüldü. Elinizde orijinal film yoksa iki filmin bir arada bulunduğu setleri alabilirsiniz zira böyle daha ucuza geliyor. Ancak DVD'leri ülkemizde bulmak mümkün olmadığı için sadece yabancı sitelerden edinebilirsiniz.
 

2001 - Monsters, Inc.


Canavarların komik ve eğlenceli dünyasını konu edinen Sevimli Canavarlar, Pixar'ın 4. animasyon filmi. Yine hem gişede, hem de eleştirmenlerin cephesinde yüzleri güldüren film, 2013 yılında 3D olarak yeniden vizyona girmek için gün sayıyor. Aynı yıl içinde gösterime girecek olan Monsters University adlı bir adet prequel filmi de hali hazırla yapım aşamasında. DVD ve BD olarak piyasaya sürülen filmin her iki baskısı da yurtiçi ve yurtdışındaki satış noktalarından temin edilebiliyor.

2003 - Finding Nemo


Pixar'ın tüm filmleri içerisinde apayrı bir konumda bulunan Kayıp Balık Nemo, izleyen herkesi kendine hayran bırakması dışında, rakamlar konusunda da bir hayli başarı göstermiş bir yapım. Vizyona girdiği yıl Kralın Dönüşü filminden sonra en çok iş yapan film olması ve tüm zamanların en çok kazandıran 26. filmi olması gibi ünvanların da sahibi. Ömrünce izole bir hayat yaşayan bir Palyaço balığının okyanusta kaybolması üzerine geri dönüş macerasını işleyen film, verdiği mesajlar ve hikayesinin kusursuzluğuyla 2003 yılının En İyi Animasyon Akademi ödülünü de almayı başardı. Yıl sonuna doğru 3D olarak vizyona sokulacak olan filmin sadece DVD versiyonları üretildi ve ülkemizde bulunabiliyor. Ancak yıl sonundaki gösterim sonrası stokların tazelenip aynı zamanda ilk kez Blu-ray baskılarının da üretileceğine kesin gözüyle bakabilirsiniz.Eğer blu-ray baskılarını edinmek istiyorsanız yıl sonunu beklemenizi tavsiye ediyorum.

1. kısmı burada noktalıyoruz. Kısa süre içinde 2. kısımla devam edeceğiz.