Dizi DVD İncelemelerine Yönelik Tek Adres



14 Mayıs 2012 Pazartesi

Disney DVD Film Koleksiyonu Bölüm 3 - 2

Disney DVD'lerini incelemeye devam ediyoruz. Biraz geciktiği için özür diliyorum. Geçen bölümde televizyon serilerine göz atmıştık. Bu bölümde de klasikleşmiş çizgi filmlerin DVD piyasasındaki son durumunu gözden geçireceğiz.

Önceki bölümler:

1-1. Bölüm         1-2. Bölüm          1-3. Bölüm         
1-4. Bölüm         1-5. Bölüm          2-1. Bölüm         
2-2. Bölüm         2-3. Bölüm          2-4. Bölüm
2-5. Bölüm         3-1. Bölüm

2004 - Chip 'N' Dale Here Comes Trouble


Disney'in televizyon için üretttiği ilk kısalardan Chip ile Dale'in maceraları, DVD'yle ilk kez bu set sayesinde buluştu. Toplam 7 kısadan oluşan DVD'de yer alan bu çizgi filmlerin aslında bir kısmı "Walt Disney Treasures" setlerinde de bulunuyor. Ancak o setlerin bazıları 2. bölgede ulaşılmaz olduğu için "Chicken in the Rough", "Two Chips and a Miss", "Out of Scale" ve "Up a Tree"'yi sadece bu DVD'de bulabilirsiniz. Geriye kalan üç bölüm "All in a Nutshell", "Chip an' Dale" ve "Food For Feudin'" ise 2. bölge Treasures serisinde de mevcut. DVD ülkemizde de 2004'te "Chip ile Dale Başımız Belada" adıyla üretildi fakat stokları ne yazık ki tükendiği için yabancı sitelerden edinmek gerekiyor.

2004 - Chip 'N' Dale Trouble in a Tree


Önceki setin devamı da diyebileceğimiz DVD'de toplam 8 Chip 'n' Dale kısası yer alıyor. Yine "Walt Disney Treasures" setleriyle ortak bölümler söz konusu. Bunlardan "Working for Peanuts", "Corn Chips", "Donald Applecore" ve "Dragon Around" sadece bu DVD'yle edinilebilirken, "Out on a Limb", "Toy Tinkers", "Three for Breakfast" ve "Winter Storage"a ise Chronological Donald Vol. 3(incelemesini bir sonraki bölümde bulabilirsiniz) ile de sahip olabilirsiniz. DVD hem yurtdışında, hem de "Ağaçtaki Sorun" ismiyle ülkemizdeki sayılı mağazada hala satışta.

2004 - Walt Disney Treasures: Mickey Mouse in Living Colour


Mickey'nin 1935-1938 yılları arasında televizyonda yayınlanan kısalarının 27 tanesinin toparlandığı set, 2 diskli olarak limitli metal kutular ve plastik genel baskılar olarak üretildi. Dijital olarak temizlenen kısaların hepsi el değmemiş ve kırpılmamış halde sette yer alıyor. İngiltere dahil diğer Avrupa ülkelerinde de üretilen setin plastik kutulu olanlarını kolayca, biraz şanslıysanız ve aşırı lüks olarak görmüyorsanız metal kutulu olanlarını da biraz zahmetle bulabilirsiniz.

2004 - Walt Disney Treasures: The Chronological Donald, Volume 1


1934 ile 1941 arasındaki dönemde yayınlanan Donald Duck klasiklerini toparlayan Volume 1, Chronological Donald serisinin dünya genelinde en geniş bölgeye yayılan bölümü aynı zamanda. İngiltere'de çıkan tek Donald kronolojisi olan set, 2 disk üzerinde 36 kısa içeriyor. İngiltere baskısı tükenen seti 150 TL'ye bulabilirsiniz. O da eğer şanslıysanız. Diğer Avrupa ülkelerindeyse daha uygun fiyatlara bulmak mümkün.

2004 - Magical World of Winnie the Pooh Volume 5: Friends Forever


Bu sette toplanan Tne New Adventures of Winnie the Pooh bölümleri 19/2 "Fish Out of Water", 24/2 "Good-bye, Mr. Pooh", 29/1 "Where Oh Where Has My Piglet Gone?", 37 "Pooh Skies". DVD yabancı sitelerde tükendiği için Ebay'e bakabilirsiniz.

2004 - Magical World of Winnie the Pooh Volume 6: Love and Friendship


Bu sette toplanan bölümler 8/1 "Stripes", 19/1 "A Very, Very Large Animal", 20/2 "Tigger's Shoes", 28/1 "No Rabbit's a Fortress". Yine sadece yurtdışında üretilip yine tükenmiş bir set. Ne yapacağınızı biliyorsunuz.

2004 - Walt Disney Treasures: Mickey Mouse in Black and White, Volume 2


Önceki bölümde tanıttığım ilk volume gibi yine İngiltere'ye uğramayan set, 2 disk üzerinde 1928-1935 yılları arasında yayınlanmış tam 40 kısayı içeriyor. Avrupa baskılarından herhangi birini edinerek bu ölümsüz klasiklere sahip olabilirsiniz.

2004 - Walt Disney Treasures: The Complete Pluto, Volume 1


1930'dan 1947 yılına kadarki bir aralığa yayılan sürede yayınlanmış 28 Pluto klasiğini içeren DVD iki diskten oluşuyor. İngiltere'de yayımlanmayan seti Avrupa ülkelerinden temin etmeniz mümkün. Geriye kalan Pluto kısaları volume 2'de yer alıyor ancak ne yazık ki volume 2 Amerika dışında hiçbir yerde piyasaya sürülmedi. Disney'in can sıkıcı hale gelen bu dağıtım politikası yüzünden hiçbir seriyi tek bir ülkeden çıkmış baskılarla toparlamak mümkün değil. Pluto'nunda tüm kısalarını toparlamayı düşünüyorsanız volume 2'yi sadece Amerika'dan, 1. bölge olarak edinebilirsiniz.

2005 - Dining Out with Timon & Pumbaa


Timon & Pumbaa çizgi serisinin 6* bölümünü içeren DVD ülkemizde "Timon & Pumbaa ile Akşam Yemeği" adıyla yayımlandı. Sette bulunan 4 bölüm: "French Fried", "Russia Hour", "To Killimanjaro Bird" ve "Rocky Mountain Lie". Setin yurtiçi ve yurtdışı baskıları tükenmiş olduğundan 3. parti satıcıları yoklamanız gerekiyor.

*Kartonetten

2005 - On Holiday with Timon & Pumbaa


Aslan Kral serisinden spin-off olarak doğan Timon & Pumbaa çizgi filminin 6* bölümünü içeren DVD, ülkemizde de "Timon & Pumbaa ile Tatilde" adıyla raflara sürüldü. Sette bulunan bölümler "Kenya Be My Friend?", "South Sea Sick", "Uganda Be An Elephant" ve "How to Beat the High Costa Rica". Yine yurtdışının aksine ülkemizde daha kolay bulunan bir DVD.

*Kartonetten

2005 - Magical World of Winnie the Pooh Volume 7: Share Your World


Önceki volume'lerin aksine aynı yıl ülkemizde de Winnie the Pooh'nun Sihirli Dünyası: Sihri Paylaş ismiyle üretilen DVD'de bulunan bölümler 17/2 "The Rats Who Came to Dinner", 20/1 "Lights Out", 23/2 "To Catch a Hiccup", 50/2 "Owl's Well That Ends Well". DVD yurtdışında tükenmiş durumda ancak ülkemizde stoklar azalmış olsa da hala satış devam ediyor. Set bir dönem kitap+DVD şeklinde de satılmıştı.

Gelecek kısımda 3. bölümü noktalıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder