Dizi DVD İncelemelerine Yönelik Tek Adres



3 Mayıs 2010 Pazartesi

Blade: The Series İnceleme


Oyuncular: Kirk Jones, Jill Wagner, Neil Jackson, Jessica Gower, Nelson Lee
Orijinal Dil: İngilizce
Dublaj: -
Altyazılar: Türkçe
Bölge: 2
Görüntü: 1. 78:1
Disc Sayısı: 4
Süre: 535 Dakika
Ekstralar: -

2006 yılında, adına pek de sık rastlamadığımız bir televizyon kanalı-Spike TV-'nin çabalarıyla hayata geçirilen Blade televizyon serisi, aramızda çok fazla tutunamayarak aynı yıl yayın hayatını noktaladı. Meraklılarının bildiği üzere ünlü seri yıllar önce Wesley Snipes'ın başrole oturduğu bir sinema filmine dönüşmüş ve düşmeyen temposu, başarılı aksiyon sahneleriyle vampir filmleri türüne taze kan gibi gelmişti. Annesinin karnındayken, bizzat annesinin bir vampir tarafından ısırılmasıyla örneğinin çok sık görülmediği bir durumla dünyaya gelen Blade, tüm vampir özelliklerine(ölümsüzlük, çeviklik vs.) sahip olmasının yanı sıra, hiçbir zayıflıklarını taşımıyor, gün ışığında dahi rahat rahat dolaşabilmesi sebebiyle de özellikle düşmanları tarafından DayWalker, yani Gündüz Gezen olarak anılıyordu. Kendi türüne tiksinti duyan ve bulduğu yerde köklerini kazımaktan çekinmeyen Blade'in hikayesi tutunca, ardından iki devam filmi daha geldi. En son Blade Trinity'yle sinemalarda boy gösteren yapım, ileride başka bir projeyle hayata dönmediği sürece sonlanmış gibi görünüyor.

Ancak sinema filmi olarak sonlansa da dizi projesi olarak yolunu sürdüren seri, 3. filmin kaldığı yerden, pek de başarılı olmayan bir seriyle hikayesini devam ettirdi. Spike TV'nin yayın hayatında en iyi rating'i yakalayan dizinin 12 bölüm sonunda yayından kaldırılmasına net bir gerekçe gösterilmediyse de, serinin yazarı Geoff Johns, bu durumu kanalın henüz genç olmasına ve böyle bir prodüksiyonun maliyetini karşılayamamasına veriyordu.


Hikayeye değinirsek, Krista, 3. filmde hayatını kaybeden ikiz kardeşi Zack'in katilini aramaktadır. Önce House of Chthon'un kıdemlü üyelerinden ve aynı zamanda Zack'in katili olan Marcus'la, sonra da Blade'le yolu kesişir. Marcus, Krista'ya kendi kanını enjekte edip onu vampire çevirmeyi planlarken, Blade genç kadına, kardeşi Zack'le geçmişteki birlikteliklerinden bahseder ve ona Marcus'tan intikam alabilmeleri için bir fırsat sunar. Bu andan itibaren vampirlerin tüm zayıflıklarını gidermek için aşı geliştirmeye çalışan Marcus'a karşı Krista, Blade için çalışan bir ikili ajan rolüne bürünecektir.

2008 yılının ilk çeyreğinde Amerika'da piyasaya sürülen DVD, bizde de aynı yılın sonlarında raflara dizildi. Toplam 4 disc'ten oluşan set, her disc'in peş peşe dizildiği bir metal kutuda toplanmış. Metal kutulu setlerin oldukça şık ve dayanıklı oldukları kuşkusuz. Ayrı ayrı DVD kutuları söz konusu olmadığı için yerden de maksimum tasarruf sağlanmış. 13 bölümden oluştuğu belirtilen seri aslen 12 bölüme sahip, ancak pilot iki saat uzunlukta özel bölüm şeklinde çekilmiş.

Menü tasarımı klasik Blade kırmızı-siyah renklerinin hakimiyetiyle olşuturulmuş. Ekstralar açısından fakir olan set, bu eksiğini bölümlerin geliştirilmiş olmasıyla kapatıyor. Televizyon için fazla bulunup kırpılan her şey-daha sert dil, tamamen çıplak insan vücudu gibi- yeniden bölümlere yerleştirilmiş.


DVD, çok yaygın olmamakla beraber ülkemizde online alışveriş sitelerinde olduğu gibi bazı mağazalarda da hala bulunabilir durumda. Açık artırma sitelerinden edinme ihtimaliniz ise hayli yüksek.

Puanlar
Set: 6/10
Dizi: 5/10

Değer mi? Tek sezonla yayından kaldırıldığı, fazla bir şey vaat etmediği ve bir devamlılığı söz konusu olmadığı için tercih etmeyebilirsiniz. Çizgi romanı veya film serisini sevenler ve Blade'in ekranlarda arz-ı endam etmesini isteyenler ise hoşnut kalacaklardır.